divendres, 20 de maig del 2011

CANVIAR L'ESCOLA AMB FREINET

Bona tarde companys i companyes, ja fa uns dies que no escric, però avui, després de veure el documental de canviar l'escola amb Freinet, he sentit la necessitat d'escriure per compartir amb vosaltres el documental. Com podreu imaginar, tracta sobre la teoria critica de l'educació basada en els plantejaments que Freinet proposa.
Realment és molt interessant i motivador escoltar que hi ha gent que opina igual que tu, que treballa per aconseguir uns objectius comuns, socials, comunitaris... per aconseguir ciutadans i ciutadanes formats des del diàleg i per al diàleg com a eina de comprensió i canvi. Aquesta teoria aposta per una educació basada en la igualtat, el diàleg, la reflexió, la reformulació a traves de les diferencies, la integració. Amb aquests valors, i molts altres, es pretén formar a adults autònoms, amb necessitat de participació real en la societat, persones critiques amb el seu entorn i capaces de lluitar per buscar els canvis que per dret ens pertoquen.

Amb tot açò te'n adones de que no mai estarem sols.Encara que en el nostre entorn no trobem el suport a les nostres accions, si el podem trobar en altres lloc. Per més lluny que estiguem,podem estar molt a prop gracies a les noves tecnologies.

Ara més que mai, és necessària una educació com aquesta.

Uns fique els enllaços al documental:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada