dijous, 22 de setembre del 2011

PROPOSITS/ DESITJOS

 
En aquest enllaç trobareu els propòsits i els compromisos que adquireixen alguns dels mestres que van acudir al EABE (encuentro andaluz de blogs educativos).
http://www.psykotube.com/#/purposedES

Jo no vaig acudir, no ho vaig poder seguir per el Twitter, però em vull comprometre a fer que aquest blog continue creixent, i jo amb ell.

Salud i llibertat.

dilluns, 12 de setembre del 2011

NO DEIXE DE DESCOBRIR NOUS LLOCS EN LA RED

Una vegada més he trobat un blog que m'ha sorprés. És el tipo de Blog que jo esperaba fer del meu, peró per falta de dedicació encara no he pogut començar a elaborar.
Proyecto a volar, és un blog que no sols demanan compromis i busca alternatives si no que a més t'oferix l'oportunitat de conéixer propostes pedagógiques d'acord amb el necesari canvi que ha de patir l'educació formal per a que realment siga significativa, adaptada a les necesitat individuals i col.lectives, i que desperte en els nens, nenes, mestres, pares i mares...les ganes de continuar treballant per a contribuir en el canvi.

Al blog hi ha una frase que diu: No dudes jamás de la capacidad de tan sólo un grupo de ciudadanos conscientes y comprometidos para cambiar el mundo. De hecho, siempre ha sido así.
Margaret Mead

El enllaç al blog és el següent: http://proyectoavolar.wordpress.com/

divendres, 20 de maig del 2011

LLUITANT PELS NOSTRES DRETS

Sols diré una cosa: em de unir-nos per aconseguir allò que volen, per reivindicar els nostres drets, per fer-nos sentir en aquesta societat que el que vol és que callem.
El moviment de Democràcia real ja, és un clar exemple de les necessitats que tenim de eixir al carrer per a demanar que ens tornen el que és nostre. No som de ningun partit polític en concret, no som tots de la mateixa classe social, no som tots d'una mateixa regió, no tots tenim la mateixa religió...el que ens uneix és allò que tenim en comú.
Per informar-nos més sobre el que esta passant, visiteu aquestes pagines web:
http://democraciarealya.es/
twitter.com: #AcampadaSol






CUANDO LOS MUDOS CRITEN LOS SORDOS SENTIRAN MIEDO

CANVIAR L'ESCOLA AMB FREINET

Bona tarde companys i companyes, ja fa uns dies que no escric, però avui, després de veure el documental de canviar l'escola amb Freinet, he sentit la necessitat d'escriure per compartir amb vosaltres el documental. Com podreu imaginar, tracta sobre la teoria critica de l'educació basada en els plantejaments que Freinet proposa.
Realment és molt interessant i motivador escoltar que hi ha gent que opina igual que tu, que treballa per aconseguir uns objectius comuns, socials, comunitaris... per aconseguir ciutadans i ciutadanes formats des del diàleg i per al diàleg com a eina de comprensió i canvi. Aquesta teoria aposta per una educació basada en la igualtat, el diàleg, la reflexió, la reformulació a traves de les diferencies, la integració. Amb aquests valors, i molts altres, es pretén formar a adults autònoms, amb necessitat de participació real en la societat, persones critiques amb el seu entorn i capaces de lluitar per buscar els canvis que per dret ens pertoquen.

Amb tot açò te'n adones de que no mai estarem sols.Encara que en el nostre entorn no trobem el suport a les nostres accions, si el podem trobar en altres lloc. Per més lluny que estiguem,podem estar molt a prop gracies a les noves tecnologies.

Ara més que mai, és necessària una educació com aquesta.

Uns fique els enllaços al documental:

dilluns, 16 de maig del 2011

UNA NOVA TASCA: FEM STOP MOTION

La nova tasca que ens planteja Jordi, tracta de fer un Spot publicitari anuncian Google Apps.


Coneixeu Google Apps?

Bé, per a tots aquells que encara no gaudiu dels avantatges d´aquesta aplicació web, i perquè no, per a tots aquells que ja la coneixeu, vos oferim aquest stop motion.





La veritat és que no vos tenim que convèncer massa, però, no ens digueu que almenys no heu esboza´t un somriure. Doncs no vos podeu imaginar com ho hem passat nosaltres, encara que no tot ha sigut diversió, tant aquest treball com el darrer presentat, la ràdio, impliquen treballar de valent. Vos contem així per damunt damunt el que hem fet:
Primerament, vam proposar i decidir com realitzar el nostre spot publicitari. Ara arribava el moment de posar-se mans a l´obra, havíem d´ investigar com fer allò tan fantàstic que havíem pensat, un stop motion, ja que ninguna tenia ni idea. Però, gràcies al treball d´algunes persones, les quals mostren amb vídeos quin programa i com utilitzar-lo, vam realitzar algunes probes. Així doncs, vam pensar que seria viable la nostra idea, és a dir que si que ho podríem fer i ens vam disposar a buscar el material per a la construcció del nostre come-cocos. Arribats a aquest moment, volem aprofitar per agrair a la nostra professora que ens prestara material per al muntatge de l´escenari.

Ja amb el come-cocos,  vam traçar, a un paper, el recorregut que devien fer cada ninotet i comensarem a fer fotos, moltes fotos, unes 300! Vertaderament, aquesta primera part del treball va ser la més pesada, però com ja anticipem quan diem “aquesta primera part”, hi quedaven una segona i una tercer part, la part tecnològica (que no ens ha resultat tant complicada perquè les eines emprades coincideixen en les que varem utilitzar a la ràdio).

Totes les fotos les vam haver de passar a windows moviemaker 2.6 per fer xicotets vídeos donant-li varies velocitats, amés havíem de tindre en compte la quantitat d´imatges de cada fragment de vídeo. Un vegada ja teníem tots el vídeos, els vam passar a windowsl ivemovimaker, i és amb aquest programa en el que vam poder observar el resultat. Remarquem, que és la primera vegada que hem fet una cosa així.

I per fi, l´últim pas, pujar el vídeo a youtube i escriure aquestes línies per a vosaltres, gràcies per llegir-les perquè les escrivim per a vosaltres.

Si esteu interessats en qualsevol de les activitats que vos presentem en aquest espai, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.

dilluns, 9 de maig del 2011

Presentació del programa radiofònic

Ací vos deixem la presentació que hem realitzat per a exposar el nostre programa radiofònic: “Donant veu per tot arreu”.

Esperem que us agrade

Salutacions!

L'equip:
Lledó Pastor Ortiz
Maria Ganau Gimeno
Sonia Parra Rodríguez
Maria Fe Sanchis Marzal
Àngela Bohigues Soriano

dilluns, 25 d’abril del 2011

FEM POESIA

Hola de nou a tots i totes, torne a escriure en motiu de la Poesia. Des de que vaig descobrir el projecte “Poesia eres tú” no he deixat de buscar i navegar per la web i vull compartir amb vosaltres alguns dels "descobriments"que he fet.
En primer lloc vullc parlar-vos del magnífic treball que un grup de professionals, apassionats per la pedagogia, han fet i no sols l'han fet, sinó que, l'han publicat gratuïtament en format digital. Us parle del llibre Volem Versos, un llibre de poesia infantil i juvenil amb poemes sobre el llibre, la lectura i la biblioteca.
http://bibliopoemes.blogspot.com/2009/10/volen-versos-llibre-de-poesia-infantil.html

Us anime, per favor, a que descobriu aquest món. La poesia no és un suport complicat e impossible d'abordar en infantil. La poesia és sentiment, interpretació, creativitat, amor, imaginació, fantasia, realitat, creació...

Blog on he trobat aquesta genialitat: Poesia infantil i juvenil http://bibliopoemes.blogspot.com/
Pegue una miradeta a aquesta pàgina: http://www.xtec.es/serveis/crp/a8904081/poesia.htm

Per una altra banda he trobat  una revista digital de poesia per a nens i nenes: Pissiganya.
Pissiganya ha estat una idea de la Martina Escoda, ex-alumna de l'escola, i d'Andreu Galan. És per això que hi trobareu tants poemes d'alumnes de l'Orlandai. 
Pissiganya és la primera revista digital de poesia infantil escrita per xiquets i xiquetes de les diferents escoles de primària d’arreu del País Valencià, les Illes Balears, Catalunya i la Catalunya nord, poetes tots ells en llengua catalana.
Si voleu saber més, pitgeu aqui:







diumenge, 24 d’abril del 2011

¿CUANTAS INTERPRETACIONES PODEMOS HACER?

Espero que os guste el video.
Solo lo vi, se me vinieron a la mente multitud de ideas, pensamientos, significados...os invito a que lo veáis.
¿Que significa?¿ Que nos quieren decir? ¿Porque lo han hecho? ¿Para que lo han echo?...¿? Después de ver los logos que aparecen al final...me quedé sorprendida...es verdad también esta hablando de prevención de enfermedades, ¿pero no pensáis que podría estar hablando de infinidad de cosas diferentes...en definitiva...educación?

ENLACE AL VIDEO  http://ociofx.com/?p=14

dimarts, 19 d’abril del 2011

INFORMÀTICA A L'ESCOLA

Degut al 25 aniversari del Seminari d'Informàtica de Castelló s'organitzen les jornades Informàtica a l'escola 2.5

Sent la necessitat de compartir amb tots vosaltres les emocions que en mi van despertar aquestes jornades. Si be és cert que per a molta gent van ser unes jornades més, a les que no valia la pena acudir... jo no puc dir el mateix.
Aquest cap de setmana vaig poder sentir com s'encenia la flam que duc a dintre, eixa flama que no em deixa respirar i que alhora em dona tot l'oxigen. La flama de la il·lusió, de l'esperança en l'educació com a eina de canvi, reflexió, creació, cooperació.
En el ritme de vida que duem, podria definir-lo com a frenètic, de vegades deixem de banda interessos personals, pedagògics...per atendre a altres qüestions que se'ns plantegen, en ocasions molt diferents a les nostres inquietuds. Però iniciatives com les que hem descobert aquestes jornades, juntament amb els seus protagonistes, m'han ajudat a oxigenar aquesta flama, que encara que no estava apagada, si estava dèbil, llunyana, enfonsada.

Voldria convidar a tota la gent que no va poder acudir a les jornades, a que visite la pagina web del CEIP San Walabonso. Aquesta escola du a terme una tasca molt valuosa pel que fa a la integració de les TIC en la vida escolar de l'alumnat, ja que proposa la integració de les TIC d'una manera innovadora i no des del reproduccionisme al que estem acostumats. Per si fora poc tot el que fan, a més a mes ho comparteixen.

No voldria acomiadar-me sense donar les gracies a tota la gent que va fer possible aquestes jornades i als nostres mestres de Noves tecnologies per ser com son.



CEIP San Walabonso

Programa de les jornades

dijous, 14 d’abril del 2011

POESIA ERES TU

Navegant per al web i amb l'ajuda de Olmillos he descobert un projecte que s'anomena Poesia eres tu, la veritat és que m'ha sorprès i m'ha agradat molt. En la meua experiència durant el Pràcticum II vaig poder participar en l'elaboració d'una poesia realitzada col·lectivament per tots els membres de l'escola per al dia de la pau, però aquest projecte va més enllà. No sols no treballen la poesia de forma puntual sinó que, a més a més li donen sentit...El fet de compartir aquesta iniciativa és meravellós.


dimarts, 12 d’abril del 2011

JUGUEM AMB EL SO!

 
 
Hola de nou, estimats lectors! Un cop més, ens disposem a mostrar-vos una nova experiència proposada en l´assignatura L20: Juguem amb el so!
A diferència de les tasques anteriors, aquesta es realitzaba en grup, però cada component desenvolupava un rol: productora, tècnic o locutora. I vos preguntareu què és el que havíem de realitzar? Doncs, un programa pilot d´una ràdio escolar i a més, una web per donar-la a conéixer. Si, heu llegit bé, però no vos angoixeu podeu anticipar, que si estem escrivint aquestes línies, una vegada més hem aconseguit el nostre propósit. No ens allarguem més.
De tot allò que hem pogut apendre, destacar el funcionament del spreaker, un programa innovador que trobem al nostre abast a la red i que ofereix la possibilitat de comptar amb una taula de barretja amb un pc i un clic. És clar que després d´escoltar els resultats, tan sols ens enrecordem d´allò positiu, però sent franques, fins descobrir el seu funcionament ens vam topar amb molts obstacles encara així, la tasca de la nostra tècnic va alleugerar la producció d´aquesta, la nostra ràdio.
En referent a la web, els inicis van ser molt durs perquè sempre perdíem la informació, endarrerint-nos molt la feina. No obstant, i com habitualment ens sol ocórrer, era tot molt més sencill només requeria tranquil?litzar-nos i no atabalar-se per mirar la pantalla del nostre ordinador com auténtiques investigadores, creient-lo i perdent la por.
Per acabar, volem destacar el treball en grup, donat que hem treballat de valent dedicant moltes hores, inclós hores de son.

Us animem a que exploreu aquest món, desconegut fins ara per nosaltres, donat que la ràdio ofereix un munt de possbilitats. I per suposat, esperem que compartiu la vostra experiència amb nosaltres.

Salutacions!

L'equip:
Lledó Pastor Ortiz
Maria Ganau Gimeno
Sonia Parra Rodríguez
Maria Fe Sanchis Marzal
Àngela Bohigues Soriano

dimarts, 22 de març del 2011

EL MEU MÓN


L'activitat d'aquesta setmana consistia en aprendre a utilitzar el Fliker. Al principi ha sigut un poc complicat: busca el grup, fes un àlbum, puja en ordre adequat les fotos, fes una presentació, assigna una llicència Creative Commons ..., però la veritat és que ha estat molt interessant. Allò més m'ha agradat i a la volta sorprès ha estat l'elecció de les imatges. És una tasca molt complicada trobar deu imatges que diguen alguna cosa sobre tu, no mai m'havia parat a pensar com em descriuria amb imatges. Aquesta tasca ha estat mols enriquidora, m'ha ajudat a iniciar-me en la utilització del llenguatge visual. Un llenguatge que nosaltres tenim molt abandonat, però del qual rebem contínuament informació i no som del tot conscients de la quantitat de missatges que rebem a través d'aquest.
APRENENT A INTERPRETAR

dijous, 10 de març del 2011

Les noves tecnologies al currículum de Infantil (Comunitat Valenciana).

La segona pràctica que se'ns planteja en l'assignatura, consisteix en llegir el currículum d'infantil (primer i segon cicle) i analitzar que es diu sobre les noves tecnologies (TIC).

En el currículum s'esmenta en moltes ocasions les noves tecnologies, tant en el primer cicle com en el segon, i com aquestes afavoreixen el desenvolupament d'altres competències, és a dir, treballant les TIC es treballem molts altres aspectes de l'aprenentatge-ensenyament. M'agradaria destacar 5 idees claus que s'extreuen de la lectura:
-Hi ha una concreció molt clara de la necessitat de introduir-les en l'educació com una eina fonamental en la formació de les estructures mentals de l'individu. És una eina més que, juntament amb la resta, ens permet plantejar i desenvolupar multitud d'activitats, moltes d'aquestes llunyanes o impensables anys enrere
-És molt important que el docent estiga format, en l'ús de les noves tecnologies, a més de conèixer l'aplicació d'aquestes en l'educació per tal que siguen valuoses.
-Es considera que les noves tecnologies ja formen part de la societat, que són un component cultural més (concepte impensable fa pocs anys). Es consideren un tipus de llenguatge.
-El fet de conèixer-les no sols es limita a utilitzar-les com a font de informació o de comunicació, sinó que va molt més enllà, es pretén establir les bases per arribar a un punt de coneixement que ens permeta dur a terme produccions, elaboracions...i a més compartir-les amb el món.
-Ens permeten obrir el camp de visió, no tancar-nos en uns pocs conceptes. Ens permetes creuar fronteres...ens fan més fàcil el coneixement del món.

Després de la lectura del currículum i l'extracció d'algunes idees clau, podem arribar a moltes conclusions. En aquest cas m'agradaria exposar-ne la meva. Les TIC són una eina de informació extraordinària, no podem deixar d'utilitzar-les, a més ja formen part de la nostra societat i no introduir-les significaria deixar de mostrar al nen una part de la realitat, del seu entorn. Per una altra banda ens ajuden o creen l'andamiatge per a desenvolupar capacitats fonamentals en un adult, com poden ser : el domini de les habilitats lingüístiques, la selecció d'informació, la socialització...

En definitiva és un mitjà d'aprenentatge a partir del qual es podrien treballar la resta de competències

Aquest tema em planteja una qüestió. És cert que el currículum té multitud d'interpretacions, però, com pot ser que alguns docents en aquesta interpretació passin per alt les TIC?

Google docs, molt profitós

Com ja sabeu, aquest blog el vaig crear arran d'una proposta que ens van fer en l'assignatura L_20. Doncs bé, degut a la quantitat de coses que estic aprenent, he decidir fer-vos participis del meu aprenentatge compartint amb tots vosaltres allò que vage descobrint en relació a les noves tecnologies.
Si us sembla bé comence ara mateix: fa uns dies, en classe, van estar parlant del GOOGLE DOCS (jo ho vaig descobrir eixe mateix dia). És un “programa” que ens ha obert l'horitzó. Aquesta aplicació de google té moltes funcions, però, voldria destacar aquella que ens permet compartir documents online en temps real!!!!!. Ja hem començat a utilitzar-lo i poder fer treballs grupals des de casa, és genial. A mesura que un company escriu en el document, des de la seva casa, la resta de membres del grup veiem, en els nostres ordinador, el que està escrivint. No us conte res més, vos deixe que investigueu i descobriu, per vosaltres mateixos, les meravelles que es poden fer.

divendres, 4 de març del 2011

CONQUISTANDO LA LIBERTAD


Comparto la opinión del CEL que considera que el objetivo final de todo el proceso educativo es el de formar individuos libres, cuya libertad se haga mayor cuanto mayor sea la libertad social en que puedan desarrollar sus cualidades. Se trata, por tanto, de fusionar las aspiraciones pedagógicas con objetivos más globales.
La enseñanza ha de traducirse en el sacrificio progresivo de la autoridad en beneficio de la libertad. La educación no ha de optar por la imposición. Consideramos que la educación resuelta desde el autoritarismo no soluciona los problemas sino que los oculta y genera una mayor sumisión.
Lecturas que os recomiendo:

dimarts, 1 de març del 2011

Un món per descobrir

¿Blog?
Per a mi és tota una aventura conèixer i aprendre a utilitzar les eines que les noves tecnologies ens ofereixen, però sens dubte està sent una aventura molt enriquidora, la qual tinc moltes ganes de continuar.
Aquest blog es crea a partir d'una proposta que se'ns fa en l'assignatura L20_noves tecnologies aplicades a l'educació, la qual consisteix, entre altres coses, en descobrir que és un blog, com es crea, per a que serveix...amb la finalitat d'introduir-nos en les noves tecnologies.

Reflexió sobre el procés:
Per a mi introduir-me en el món de la informàtica era tot un repte, potser per l'errònia concepció que tenia d'aquesta.
La creació del blog, el primer que m'ha mostrar és que les coses no son tan difícils com pareixen, que realment amb ganes d'investigar, de conèixer, d'aprendre... tot és possible. Un altre aspecte que voldria ressaltar, és l'actitud i habilitat d'autonomia que potència aquesta tasta. Abans de iniciar-me en la creació del blog, aquest idea("autonomia","autodidacta") era aterradora, a poc a poc, a mesura que m'endinse en aquest món tecnològic m'agrada cada volta més aquesta idea.
Per una altra banda, la xarxa ens permeten posar-nos en contacte amb persones, projectes, materials de tot tipus...per tant ens submergim en un marc comunicatiu, relacional, col·laborador...sense límits, sense fronteres on existeix un proces constant de construcció del coneixement, tant individual com col·lectiu.
Per últim i centrat-me en els blocs relacionats amb l'educació (edublog), voldria dir que em semblen genial. He trobat blocs dirigits a pares i mares, a altres mestres, blogs reflexius, blogs més teòrics, blog on s'inicien projectes col·laboratius...en definitiva tots ells desenvolupem una tasca increïble i que a més no tenen cap problema en compartir-la. Con diu el nostre professor, Jordi Adell, estem en deute amb ells.